Wow! 5 otippade sätt att använda diskmaskinstabletter!

Diskmaskinstabletter är inte bara användbara i diskmaskinen. Faktum är att den lilla klumpen kan göra underverk för både toaletter och soptunnor. Spana in de här tipsen!

diskmaskinstabletter

Diskmaskinstabletter är väldigt effektiva smutslösare – och det gäller inte bara i diskmaskinen. Här är fem sätt att använda tabletterna som du kanske inte visste om: 

1. Ta bort streck och märken

Genom att lösa upp en diskmaskinstablett i 3,5 liter varmt vatten får du en blandning som enkelt tar bort oönskade blyerts- och kritstreck, och märken från möbler och skor, på golv och väggar. Använd bara en svamp för att svepa bort strecken med. Var försiktig på känsliga underlag.

2. Skinande rent badkar

Du kan göra ditt badkar eller jacuzzi gnistrande rent om du lägger en diskmaskinstablett i det vattenfyllda badkaret. Om du har en jacuzzi kan du slå på bubblorna och låta dem göra det hårda arbetet. Har du ett vanligt badkar måste du skrubba insidan själv med en skursvamp (med vit nylon).

3. Fräsch toalettstol

Lägg en disktablett i toaletten och låt den lösas upp. När det är upplöst, sätt på gummihandskarna och börja skrubba med toaborsten. Sen blir toan så gott som ny igen!

4. Ren soptunna

Vill du ha en luktfri och ren soptunna kan du nog gissa vad du ska göra. Lägg en diskmaskinstablett i den tomma behållaren och fyll med vatten. Låt stå i 30 minuter och skrubba med en diskborste om det ser ut att behövas. Töm sedan ut smutsvattnet. Tänk på att du inte får hälla det i rabatten, eftersom diskmedlet kan förorena grundvattnet, utan bär istället in det med hink och töm i avloppsbrunnen.

5. Gör bakplåtarna rena igen

Om bakplåtarna har ingrodda matrester och fettfläckar kan disktabletterna hjälpa dig. Fyll plåtarna med hett vatten och tillsätt en tablett per plåt. Låt stå över natten. Nästa dag har all smuts lossnat och du kan enkelt rengöra dem.

Källa: Wondermomwannabe.com, Elon

Läs också: Robotdammsugare – så lyckas du med den lilla städhjälpen


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar