Ljuvligt god polkabrownie

Choklad och polkagris är en helt oemotståndlig kombination! Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på ett recept från sin blogg.


Brownie med chokladtryffel och polkakross

Receptet är bakad i en form som är 20×20 och ger 12 bitar.

Du behöver:

Brownie

  • 135 gram mörk choklad
  • 135 gram smör
  • 2 ägg
  • 135 gram socker
  • 35 gram brun farin
  • 85 gram mjöl
  • 0,5 tsk salt

Chokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 75 g smör
  • 15 g glykos eller honung

Dekor

Krossade polkagrisstänger (det går bra med vanliga polkagrisar men det blir finare kross av stängerna).

Gör så här:

Brownie

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en kastrull och smält sedan chokladen i smöret.

3. Vispa ihop ägg, socker och farin lite lätt för hand i en bunke och häll sedan ner smör och choklad där i.

4. Tillsätt mjölet och saltet och rör om till en smet. Häll den i formen och baka i ca 15-20 minuter, tills den är lite wobblig i mitten men har satt sig i kanterna. Låt svalna.

 

Chokladtryffel

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Lägg grädde, smör och glykos i en kastrull och värm tills det precis kokar.

3. Slå den heta grädden på chokladen och rör tills du har en blank ganache.

4. Häll tryffeln på brownien och lägg på polkakross. Ställ in i kylen över natten.

Följ @brinkenbakar på Instagram och sin bakblogg.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar