Kocken Jennie Walldén, som syns regelbundet i både tv och sociala medier, älskar carbonara – och koreanska nudlar!
– Klart att det skulle bli ett giftermål mellan dessa två. Detta recept blev ett av mina mest populära någonsin när jag la ut det på Instagram. Prova så förstår du varför, skriver hon i sin nya kokbok ”Nudlar”.
Du behöver:
(1 portion)
- 1 pkt Shin-nudlar à 120 g (finns på asiatiska livs och på nätet)
- 70 g bacon, i 2 cm stora bitar (skippa för vego och ta fler champinjoner istället)
- 3–4 champinjoner, skivade
- 3 ½ dl vatten
- 3 msk riven parmesan
- smör att steka i
Topping:
- 1 äggula
- lite skivad salladslök
- rostade sesamfrön
Gör så här:
1. Stek bacon och champinjoner gyllene i smör. Ta av från värmen.
2. Koka nudlarna i vattnet tillsammans med kryddorna från påsen i 3 minuter.
3. Lyft upp nudlarna från buljongen och lägg i stekpannan med bacon och svamp. Häll på 1 dl av buljongen samt 2 msk parmesan. Rör om tills allt blivit en krämig nudelrätt.
4. Lägg upp nudlarna på en tallrik och placera äggulan i mitten. Strö över resten av parmesanen, salladslök och sesamfrön.
Snabbnudlarna Shin av märket Nongshim är kryddstarka med mycket umami och liten touch av svamp, skriver Jennie.