Smalt och gott med Viktväktarna

Översättning Stina Algotson. Ny kokbok med massor av moderna och fräscha recept för dig som vill gå ner i vikt eller hålla formen. Allt från kryddig vardagsmat till härliga, lätta desserter.
Wahlströms
Inbunden, 144 sidor
ISBN 978-91-32-33356-9
Pris cirka 290 kronor
Varma och kalla soppor

Bonnier Impact. Här får du 85 lättlagade recept på kalla och svalkande, lätta och närande, gräddiga och fylliga, överdådiga och enkla soppor. Det är bara att välja, laga och njuta!
Albert Bonniers Förlag
Kartonnage, 128 sidor
ISBN 91-00-10886-3
Pris cirka 70 kronor
Skördetid – med smak av paradiset

Av Siv Key Nilson. Över 100 recept på vad du kan göra med naturens gåvor. Svenska klassiker samsas med nya recept med sydländska influenser som till exempel ”gurka diablo” eller lyxiga vinpäron.
Wahlströms
Inbunden, 128 sidor
ISBN 10: 91-32-33412-5
Pris cirka 259 kronor
Plocka vilda matväxter

Av Beate Slipher. Härliga recept från naturens flora. Vad sägs om exempelvis chutney på kvanne, smultrongelé, nässelomelett eller enbärsbröd? Fylliga beskrivningar av de olika växternas utseende och växtplatser.
Forum bokförlag
Inbunden, 136 sidor
ISBN 91-37-13054-4
Pris cirka 270 kronor
Monikas bästa menyer för våren

Av Monica Ahlberg. Författaren till klassikern ”Rosendahls trädgårdscafé” kommer nu med en härligt inspirerande bok om vårens mat. Enkelt, gott och vackert ska det vara, nässlor, primörer och vårlamm.
Prisma
Inbunden, 160 sidor
ISBN 978-91-518-4837-2
Pris cirka 280 kronor
Schücks bästa

Av Cathrine Schück. Härlig och nyttig mat av grönsaker, bönor, nötter, fisk, frukt och frön, allt med lågt GI (glykemiskt index) för både vardag och fest. 100 recept hämtade från tidningen Tara.
Forum bokförlag
Inbunden, 144 sidor
ISBN 91-37-13049-8
Pris cirka 250 kronor