Jennys 10-minuterstårta
8–10 portioner
Du behöver:
- 4 1/2 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad
- 2 färdiga marängbottnar
- 250 g frysta eller färska hallon
- ev. florsocker
- jordgubbar och blåbär att garnera med

Läs också: Marängsöt citronkaka
Så här gör du:
Koka upp 1/4 dl grädde i en kastrull och bryt ner 150 g choklad. Lyft bort från värmen och rör till en blank smet.
Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Bred ut den smälta chokladen i ett jämnt lager över bottnen. Låt svalna i kylen. Vispa under tiden resten av grädden fluffig. Vänd ner hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka eventuellt av med florsocker.
Fördela hälften av hallongrädden på den chokladtäckta marängbottnen. Lägg på den andra marängbottnen och bred ut resten av hallongrädden.
Hacka resten av chokladen. Garnera med jordgubbar och blåbär och strö över chokladhacket. Servera genast.

Receptet är hämtat ur Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).