Friterade äppelringar med vaniljglass
Du behöver:
- 2 äpplen
1 dl vetemjöl
Frityrsmet
- 2 dl vetemjöl
- 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt 1
- 1⁄2 dl kallt kolsyrat vatten
- 2 liter rapsolja att fritera i
Topping
- 1 dl strösocker
- 1 tsk mald kanel
Till servering
Vaniljglass, t.ex. ägg- och mjölkfri havre- eller sojaglass äpple i bitar kanel.
Friterade äppelringar
1. Kärna ur och skiva äpplena i centimetertjocka skivor. Vänd i vetemjölet.
2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa sedan ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
3. Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull.
4. Vänd äppelskivorna i frityrsmeten och ploppa sedan ner dem i oljan. Fritera gyllenbruna, ca 2 minuter på varje sida.
5. Lyft upp äppelskivorna med en hålslev och vänd dem i en blandning av strösocker och kanel. Servera genast tillsammans med vaniljglass, lite äppelbitar och kanel.

Vegomenyer – Festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen (Semic), ca 168 kr.