Vad passar bättre till halloweenfesten än skrämmande goda tacos?
Här bjuder vi på inspirerande tips om hur du spökstajlar tex-mex-maten.

Läskiga tortillas
Stansa eller skär ut kusliga former ur dina tortillas – eller gör mumifierade quesadillas! Skär då remsor av tortillas och lägg över ostfyllningen. Glöm inte olivögonen!

Tacopaj med ostspöken
Stansa eller skär ut spöken i ostskivor och lägg på tacopajen när det är några minuter kvar av gräddningen.

Monstertacos
Skapa monstertacos av tacoskal med horn, huggtänder av tortillachips och olivögon.
Knapriga dödskallegurkor
Gör gurkbitarna till dödskallar! Skär ut små ögon och tre stora tänder ur tjocka gurkskivor.

Spindelguacamole
Gör en guacamole med spindelnätsmönster. Gör tunna ringar av crème fraiche, med exempelvis en spritspåse, i skålen och dra streck genom ringarna med en potatissticka, så du skapar ett snyggt nät. Lägg i en plastspindel för extra effekt!
Spökchips
Stansa ut spöken ur några tortillas med en pepparkaksform. Lägg på en ugnsplåt och pensla med olivolja. Rosta dem knapriga i 5 min.

Kusliga tacoskallar
Skär ut ögon, näsa och mun ur paprikor. Fyll på med tacokryddad färs och crème fraiche blandad med Santa Maria Dip Mix Cheese. Toppa med riven ost och krossade nachochips. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 10 min.
Källa: Santa Maria
Läs också: 15 läskiga halloweenfilmer du inte får missa