Lättlagad blåbärsglass – utan glassmaskin

En god bärglass ska smaka mycket bär! Lyxa till det med den här lättlagade blåbärsglassen som du kan göra utan glassmaskin. 


I det här receptet kan du i princip byta ut blåbären mot vilka bär du vill, men glassens konsistens kommer att variera efter bärens olika vätskeinnehåll.

 

Du behöver (ca 1 ½ liter):

  • 8 dl färska eller frysta blåbär
  • Saft från 1 citron
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

 

Gör så här: 

  1. Mixa blåbär, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt blåbärspurén och vänd försiktigt samman med en slicke pott till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en form som rymmer cirka 1 ½ liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5‒10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.

 

Recept ur boken Godare glass av Camilla Hamid (Bonnier Fakta). Foto: Bonnier Fakta

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar