Magiskt god pepparkakskola

Kola med smak av pepparkaka, godare än så blir det inte! Här är ett recept ur boken Baka till jul.

Du behöver:

ca 20 stora bitar

• 100 g smör
• 3 dl strösocker
• 2 dl vispgrädde
• 1 dl ljus sirap
• 2 tsk pepparkakskrydda

Gör så här:

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. 

2. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt koka utan lock tills smeten når 124–125 grader, det tar ca 10 minuter. Rör om då och då, och speciellt mot slutet, så att kolan inte bränns i botten. Du kan även testa att göra ett kulprov.

3. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15 × 25 cm. Häll smeten i formen. Låt kolan stelna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och klä in i smörgåspapper om du vill.

Baka till jul, Semic förlag. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar