Piadina med soltorkade tomater och parmaskinka

Testa piadina – den trendiga italienska streetfood-rätten! Piadina är ett runt, tunt bröd som enkelt tillagas i stekpanna och fylls med valfria italienska delikatesser. Varsågod, här är ett recept på en variant av den smarriga rätten.


4 piadina:

  • 250 g cocktailtomater, blandade färger
  • 1 frp Zeta Piadina, 360 g
  • 1 burk Zeta soltorkade tomater, 200 g
  • 2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
  • 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
  • 1 frp Zeta Prosciutto di Parma, 70 g
  • 70 g rucola
  • 1 kruka färsk oregano
  • Zeta Crema di Balsamico
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

Så här gör du:

1. Skiva de färska tomaterna och ställ åt sidan. Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarella per piadina.

2. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja. Fördela soltorkade tomater och mozzarella jämnt över ett piadinabröd. Strö över riven parmesan. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på parmaskinka, rucola, tomater, färsk oregano och droppa över lite crema di balsamico.

3. Vik över halva brödet och servera!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar