Laga pizza på bara 5 minuter – här är smarta knepet!

Visste du att det finns en hemlig ingrediens som gör att din hemlagade pizza blir klar på bara fem minuter i ugnen? Vi har testat receptet på den krispiga pizzavarianten!

pizza på orientaliskt tunnbröd

Vad sägs om en smarrig pizza med alla dina favorittoppings, som bara tar fem minuter att göra? Genom att byta ut den klassiska pizzadegen mot färdigt orientaliskt tunnbröd är det bara skjuts in i ugnen, sen är det klart! Tunnbröd serveras ofta till smårätterna meze i Mellanöstern, och finns att köpa i de flesta svenska matbutiker. Tack vare sin tunna konsistens blir den riktigt krispig som pizzabotten. 

Pizza med botten av orientaliskt tunnbröd 

Det här behöver du:

För 1 pizza (lagom till en person)

  • 1 st orientaliskt tunnbröd, t ex Liba bröd
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • Ca 20 cocktail- eller pärltomater
  • 2 champinjoner
  • Några skivor rödlök
  • 75 g fetaost
  • 20 g babyspenat

Läs också: Läsarnas bästa pizzarecept

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 230 °C.
  2. Lägg brödet på ett bakplåtspapper på en plåt. 
  3. Bred ut tomatsås på brödet.
  4. Strö ut riven ost. Dela tomaterna på hälften, skiva champinjoner och rödlök och lägg ut på pizzan. Bryt fetaosten i små bitar och sprid ut på pizzan.
  5. Grädda i ugnen i ca 5–6 minuter tills pizzan har fått färg och brödet känns krispigt. 
  6. Toppa med babyspenat.

Läs också: Superenkla pizzasnurror

Tips! Skippa tomatsåsen – prova pizza bianco!

En variant, som också är en god förrätt, är att baka brödet krispigt utan toppings först och sedan ha på klickar med crème fraiche, stenbitsrom, finhackad rödlök och färsk dill.

En annan god smakkombination är att ha på skivor av getost, honung, pinjenötter och skivad rödlök och baka i ugnen.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar