Chokladiga whoopies
Ugn 175°C ugn, ca 10 minuter ca 10 kakor
Kakor
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 1⁄2 dl vetemjöl
- 1 1⁄2 tsk bikarbonat
- 1⁄2 tsk salt
- 1 dl kakao
- 1 dl mjölk
Vaniljsmörkräm
- 1 vaniljstång
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
Gör så här:
Whoopie cookies, eller whoopie pies som de ibland kallas, är mjuka små kakor med krämig fyllning som blivit otroligt populära på senare år. Man skulle kanske kunna kalla dem en amerikansk version av de franska makronerna.
Rör samman smör, muscovadosocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao i en separat bunke och sikta ner under omrörning. Blanda sist ner mjölken. Klicka ut matskedsstora bollar av smeten på plåtar med bakplåtspapper. Lämna ordentligt med utrymme mellan kakorna. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Gör fyllningen genom att skåra och skrapa ur vaniljstången i en bunke. Tillsätt smör och florsocker och vispa tills krämen blir vit och fluffig. Lägg ihop kakorna två och två med rikligt med fyllning emellan.
Sugen på att se fler härliga recept från bloggaren Therésia? Här hittar du hennes blogg!