Recept: Citronpannacotta med lakritsspegel

Jenny Warsén driver Nordens största mat- och bakblogg, Jennysmatblogg.nu. Här bjuder hon på ett recept från sin bok Baka med godis. 

Citronpannacotta med lakritsspegel

Du behöver (4 – 6 portioner): 

  • 2 gelatinblad 
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost, typ philadelphia
  • 1 vaniljstång 
  • 1 dl strösocker
  • Skal och saft av 1 citron

 

Lakritsspegel

  • 1 1/2–2 msk vatten
  •  6 Kick-kolor (à 19 g) 

 

Gör så här:

1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.

2. Blanda grädde och färskost i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen tillsammans med sockret. Låt blandningen sjuda i ett par minuter, rör om då och då.

3. Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.

4. Blanda till sist ner citronskal och saft. Häll blandningen i glas och låt stå i kylskåpet i minst fyra timmar.

5. Häll vattnet till lakritsspegeln i en liten kastrull, bryt Kick-kolorna i bitar och lägg ner dem.

6. Låt kolorna smälta på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna och häll den sedan över pannacottan.

7. Låt stå i kylen i minst en timme före servering. 

 

Recept från boken Baka med godis av Jenny Warsén (Bonnier Fakta). Klicka här för att komma till Jennys blogg. 

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar