Recept: Citronpannacotta med lakritsspegel

Jenny Warsén driver Nordens största mat- och bakblogg, Jennysmatblogg.nu. Här bjuder hon på ett recept från sin bok Baka med godis. 


Citronpannacotta med lakritsspegel

Du behöver (4 – 6 portioner): 

  • 2 gelatinblad 
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost, typ philadelphia
  • 1 vaniljstång 
  • 1 dl strösocker
  • Skal och saft av 1 citron

Lakritsspegel

  • 1 1/2–2 msk vatten
  •  6 Kick-kolor (à 19 g) 

Gör så här:

1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.

2. Blanda grädde och färskost i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen tillsammans med sockret. Låt blandningen sjuda i ett par minuter, rör om då och då.

3. Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.

4. Blanda till sist ner citronskal och saft. Häll blandningen i glas och låt stå i kylskåpet i minst fyra timmar.

5. Häll vattnet till lakritsspegeln i en liten kastrull, bryt Kick-kolorna i bitar och lägg ner dem.

6. Låt kolorna smälta på svag värme under omrörning. Låt blandningen svalna och häll den sedan över pannacottan.

7. Låt stå i kylen i minst en timme före servering. 

Recept från boken Baka med godis av Jenny Warsén (Bonnier Fakta). Klicka här för att komma till Jennys blogg. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar