Salt lakritskladdkaka med hallon

Vem kunde tro det? Bönor till efterrätt! Jodå, oemotståndlig är denna kladdkaka, gjord på svarta bönor, hallon och smaskigt lakritspulver!

Salt lakritskladdkaka med hallon (glutenfri)

Du behöver: 

(ca 12 bitar)

  • 1 förp kokta svarta bönor (380 g,  avrunnen vikt ca 230 g) 
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk lakritspulver
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 krm flingsalt 

Läs ocksåFem varianter på kladdkaka!

Gör så här:  

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. 

3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao,  salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet. 

4. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform (cirka 15 centimeter i diameter eller 15×20 centimeter). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt. 

5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna. 

Receptet är hämtat från Baka med grönsaker av Lina Wallentinson (Bonnier Fakta)

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar