Salt lakritskladdkaka med hallon (glutenfri)
Du behöver:
(ca 12 bitar)
- 1 förp kokta svarta bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
- 3 ägg
- 1 1/2 dl kakao
- 2 krm salt
- 2 tsk lakritspulver
- 2 dl strösocker
- 100 g smält smör
- 1 dl frysta hallon
- 1 krm flingsalt
Läs också: Fem varianter på kladdkaka!
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
3. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform (cirka 15 centimeter i diameter eller 15×20 centimeter). Fördela hallonen över, tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö eventuellt över flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
