Tips till nyårsafton

Årets stora final – det sprakande och festfyllda nyåret! När passar en fest bättre än på nyår? Här får du lite tips med dukning, ljus och mat.


Låt dukningen gå i silver
förknippas med glitter och gnistrande fyrverkerier. Låt även dukningen gå i linje med det. Köp en engångsduk i silver, duka med pampiga ljusstakar, vackra servetter och strö ut paljetter över bordet. Det ger garanterat ett festfyllt och sprakande resultat.

Lys upp i trädgården
Vackra marschaller lyser upp på ett effektivt och stämningsfullt sätt. Nöj dig inte med några stycken utan placera ut dem så att du skapar en upplyst gång från grinden till ytterdörren. Det ger ett festligt första intryck.

Den viktiga nedräkningen
Se till att du som håller i festen även har koll på nedräkningen så att gästerna tillsammans kan räkna ner sekunderna. Det förhöjer garanterat stämningen och känslan av att fira in det nya året.

Dessert med mousserande vin

Vad kan passa bättre än att servera en dessert med mousserande vin på nyår? Det här är ett enkelt och gott alternativ.Jordgubbssorbet med mousserande vin, bär och choklad

8 personer

Ca 1 L jordgubbssorbet

500 g färska eller tinade bär (hallon, jordgubbar eller blåbär)

200 g choklad

1 flaska mousserande vin

Lägg upp en kula sorbet i en skål eller ett glas. Lägg på färska eller tinade bär och toppa med riven choklad. Häll över några droppar av det mousserande vinet vid serveringen.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar