Trattkantarellsoppa med ädelost

Har du plockat trattkantareller? Här är ett supergott recept på trattkantarellsoppa med ädelost – en perfekt och enkel förrätt när du ska bjuda på middag!

Trattkantareller passar förträffligt ihop med ädelosten som fint smälter ner i soppan. Servera gärna ett gott bröd till!

 

Trattkantarellsoppa med ädelost

4 portioner, 20 minuter.

 

Du behöver:

  • 2 schalottenlökar
  • Smör till stekning
  • 1 liter färska trattkantareller eller 250 g förvällda eller 30 g torkade och blötlagda
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl + ca 1/2 dl torr sherry
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och svartpeppar
  • 100 g ädelost
  • 1/2 dl gräslök, skuren i bitar

 

Läs även: Här hittar du kantarellerna

 

Gör så här:

1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Spara några fina små svampar till garnering och låt resten fräsa med löken.

2. Tillsätt vatten, buljongtärning och 1/2 dl sherry till svampen när svampvätskan kokat in. Låt småkoka 10–15 minuter. Stek den sparade svampen i smör.

3. Tillsätt grädden till soppan och låt koka ytterligare några minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med lite mer sherry, salt och nymald peppar.

4. Servering: Hetta upp soppan och häll upp i skålar. Fördela osten och de sparade stekta svamparna i skålarna och strö till sist över gräslök.

 

 

Lättlagade festmenyer på 1 timme (bokförlaget Semic), ca 174 kr. 
 

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar