Villareceptet: Kalvfärsbiffar med mos

Ibland är det godast med riktig klassisk mat. Speciellt efter denna vinter. Här är det få men fina ingredienser.


 

Ingredienser/ 4 portioner

800 g potatis, mjölig sort

2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet

dill, vinäger och svartpeppar

salt och peppar

400 g kalvfärs

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Arla svenskt smör

 

Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche och rör eller vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite socker. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem på medelvärme i smör ca 3 min på varje sida. Servera moset med biffarna och en tomatsallad.

Villareceptet är ett samarbete mellan Vi i Villa och Arlaköket

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar