Villareceptet! Paj till kräftskivan!

En härlig paj med mycket medelhavssmak funkar både på kräftskivan eller som trevlig middag med sallad. (6–8 portioner).


Pajdeg:

3 dl vetemjöl, 125 g smör,
2 msk vatten

Fyllning:

250 g bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor, smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 tsk spiskummin
150 g Apetina vit ost
250 g keso cottage cheese
1 dl Arla vispgrädde, 3 ägg
1 dl svarta oliver

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kyl cirka 30 min. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skölj spenaten. Fräs löken i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt salt, peppar och spiskummin. Förgrädda pajskalet cirka 10 min. Bryt osten i bitar. Blanda ost, cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenat och oliver. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 min.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar