Ingredienser (4-6 port)
2 ½ dl siktat dinkelmjöl
100 g Arla smör
¾ dl Arla Köket Kesella kvarg
Fyllning:
2 krukor basilika
3 ägg
1 ¾ dl Arla Köket
Kesella kvarg
1 dl Arla Köket vispgrädde
150 g Arla Köket riven ost, gratäng
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl rostade pinjenötter
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.