Villareceptet! Pestopaj

Supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Ingredienser (4-6 port)

2 ½ dl siktat dinkelmjöl
100 g Arla smör
¾ dl Arla Köket                                                                                          Kesella kvarg

Fyllning:

2 krukor basilika

3 ägg

1 ¾ dl Arla Köket

    Kesella kvarg

1 dl Arla Köket vispgrädde

150 g Arla Köket riven ost,                                                                        gratäng

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl rostade pinjenötter

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar