Ingredienser (4 port)
1 kyckling, ca 1,3 kg
½ msk nejlikor
2 msk Arla Smör-&rapsolja
1 ½ msk muscovadosocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl torrt vitt vin
½ hönsbuljongtärning
rivet skal och saft av
1 apelsin
3 hela stjärnanis
2 dl Arla Köket crème fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 min.
Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche. Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°.
Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.