Micael Bindefeld: ”Växthustomater har ett uselt sexliv”

Micael Bindefeld är aktuell med utställningen Micaels Stora Växthusfest på Norrvikens Trädgårdar i Båstad.

micael bindefeld

Vad bjuder din utställning på, Micael Bindefeld?

– Inspiration, lust, överdåd och kunskap. Jag visar hur jag välkomnar mina gäster och hur det går att skapa magi runt det dukade bordet. Besökarna får lära sig om enkla metoder för konservering, en ädel metod som riskerar att glömmas bort.

Vilka är dina bästa tips för vackra sommarkrukor?

 – När det gäller mindre krukor är jag en pelargontok. De är tacksamma, generösa och uthålliga. För mer rejäla krukor väljer jag självfallet blå hortensior.

Hur får du pelargonerna att trivas?

– Vintertid har jag dem i ett uppvärmt men svalt växthus. De får mycket näring och jag plockar hela tiden med dem. Sommartid vattnar, gödslar och duttar jag med dem. 

Hur skapar man en sommarfin dukning i trädgården?

– Dukningar är något väldigt personligt. Det bygger på värdens känsla för estetik samt resurser och porslin. Lite fantasi och att bryta inrutade mönster kan vara ett vinnande koncept. Och dukar! Jag använder alltid vackra dukar.

Odlar du något ätbart och har du något odlingsknep att tipsa om? 

– Det mesta jag odlar går att äta! Tomaterna har jag en speciell fäbless för. Det är viktigt att man tjuvar tomaterna, tar bort tjuvskotten, för att få en kraftig stam. Tomater odlade i växthus har generellt ett uselt sexliv. Därför behöver man ruska på plantorna en gång om dagen så att de pollineras och frömjölet yr.

Läs också: Galen i rhododendron? Då är ett besök till den här slottsträdgården ett MÅSTE!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar