Recept på chèvre chaud
Du behöver:
- 2 dl färskt ströbröd (surdegs)/panko
- 1 dl parmesanost, riven
- 250 g getost, skuren i 2 cm puckar
- 2 ägg
- Olja för fritering
Gör så här:
1. Blanda ströbröd och riven ost i en skål. Skär bort ytterkanten på getosten och skiva upp i 8 st “puckar”.
2. Doppa ostpuckarna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd- och parmesanblandningen. Doppa puckarna en andra gång i ägg och bröd- och ostmixen. Osten ska vara 100 % täckt av paneringen. Ställ i kylskåp i ca 1 timme.
3. Värm oljan till 175 °. Fritera i ca två minuter, tills utsidan är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Läs också: Recept på friterade grönsaker med dipp
Friterat: Konsten att fritera allt! (Norstedts).