Förgyll helgfrukosten med nattjästa frallor

Att starta helgen med nybakat bröd och en rykande kopp te eller kaffe kan vara alldeles underbart.
Nu kan du få nybakat fantastiskt bröd på bara drygt tio minuter – så här gör du för att förgylla din start på helgen!

nattjästa frallor

Knåda, mjöla, blanda, jäsa och grädda. Det kan ta tid att se till att du får nybakat frukostbröd på bordet — men det behöver inte göra det. Här är ett recept på nattjästa frallor som endast tar några minuter att göra och jäsningen sker i kylskåpet när du sover.

Enkla att baka och fantastiskt goda.

Nattjästa frallor

Det här behöver du: 

  • 11 dl vetemjöl special
  • 5 dl kallt vatten
  • ½ paket färsk jäst (25 g)
  • 2 tsk salt (alternativt 1 tsk flingsalt)
  • 2–3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung eller ljus sirap

Så här gör du:

  1. Smula ned jästen i en stor bunke.
  2. Tillsätt vattnet och blanda.
  3. Blanda ned olivolja, salt, honung/sirap i vätskan.
  4. Häll i mjölet och arbeta med degen. Blanda tills degen liknar en lite fastare gröt.
  5. Lägg på plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
  6. Mjöla ett bord och häll ut degen.
  7. Arbeta inte in mer mjöl utan dela upp degen i portionsbitar och lägg på en plåt.
  8. Grädda i 10-12 minuter på 250 grader.
  9. Ta ut och låt svalna – och njut.

Läs också: Baka bröd i långpanna – prova dessa saftiga trekantsfrallor


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar