Dags att baka något? Varför inte testa att baka i långpanna! Här är ett recept ur boken Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd.
Kanelbanankaka i långpanna
Du behöver:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
- 3 bananer
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl filmjölk eller naturell Yoghurt
Läs mer: Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa en minut till.
2. Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och bananerna i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen.
Läs mer: Vit bärkladdkaka i långpanna