Ljuvligt god kanelbanankaka i långpanna

Galet enkel att vispa ihop är denna kaka och resultatet blir en oemotståndligt saftig kaka i långpanna med smak av banan och kanel. Mums!

Dags att baka något? Varför inte testa att baka i långpanna! Här är ett recept ur boken Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd. 

Kanelbanankaka i långpanna

Du behöver:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 bananer
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk eller naturell Yoghurt

Läs mer: Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa en minut till.

2.  Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik.

3.  Tillsätt resten av ingredienserna och bananerna i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.

4.  Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

5.  Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen.

Receptet är hämtat ur boken “Lindas lättbakade favoriter: Kakor, bullar och matbröd“ (Bokförlaget Semic) 

Läs mer: Vit bärkladdkaka i långpanna


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar