1. Pasta Carbonara
Tinas absoluta favorit – snabb, god och enkel carbonara.
Det här behöver du:
- 400 g spaghetti, bronsvalsad (pasta med ruggad yta)
- 250 g pancetta, skuren i mindre tärningar
- 2 vitlöksklyftor, grovt krossade
- 2 stora ägg
- 75 g pecorino
- Salt och svartpeppar från kvarn
Så här gör du:
- Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spaghettin och koka till ”al dente.”
- Hetta upp en stor stekpanna, torrstek pancetta och vitlök på medelhög värme tills fläsket smälter ut fettet i stekpannan. Här behövs alltså inget annat fett vid stekning än det som pancettan ger ifrån sig.
- Vispa upp äggen med ca 50 g riven pecorino i en skål, salta och peppra.
- Sila av spaghettin, spara lite av pastavattnet.
- Tillsätt spaghettin i stekpannan med lite av pastavattnet, låt koka ihop och sväng runt.
- Ta av pannan från värmen, rör i äggblandningen och blanda runt alltsammans ordentligt i den varma stekpannan tills det blir krämigt.
- Lägg upp på tallrik och riv över pecorino, dra över ett par rejäla varv med svartpeppar och servera direkt.
Tips:
För ”al dente- pasta” så korta ner koktiden ca 2-3 minuter från anvisad koktid. Pastan ska ju oftast svängas runt i den varma såsen före servering.

2. Quesadillas
Gör enkla quesedillas med ost och rivna grönsaker emellan – använd dubbla tortillabröd.
Läs också: Tina Nordström: ”Jag har varit rädd för så mycket!”

3. Torsk i ugn
Lägg torskfilé över massor med goda små tomater, oliver, en krossad klyfta vitlök och lite färsk timjan. Ringla över olivolja, pressad citron. Salta och peppra och så skjuts in i ugnen på 160 grader i 10-12 minuter. Servera med brytbröd.