No bake smoothie cheesecake
8-10 bitar
Du behöver:
- 300 g digestivekex
- 100 g smält smör
Fyllning
- 500 g cream cheese
- 2 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl turkisk eller rysk tjock yoghurt på burk
- 5 dl frysta bär, blårbär och/eller hallon
Topping
- 2 dl turkisk eller rysk tjock yoghurt på burk
- Halvtinade eller färska bär till garnering, blåbär och/eller hallon
Gör så här:
1. Finfördela kexen i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten och kanter i en pajform med löstagbara kanter, ca 20×30 cm. Ställ formen i frysen.
2. Lägg cream cheese i en bunke och rör den slät med elvisp. Vispa i sockret. Vispa i grädden. Vispa i yoghurten. Tillsätt bären och vispa ihop tills allt precis har blandats.
3. Frys cheesecaken 4-5 timmar, gärna över natten. Tina ca 40-50 minuter inför serveringen. Bred på yoghurten och garnera med halvtinade bär.
Tips! Den här cheesecaken passar bra att göra i en rektangulär pajform eller i en liten långpanna.

Cheesecake & kladdkakor, bokförlaget Semic.