Biff med bambuskott är kocken Filip Poons pappas paradrätt. ”Snälla gör dig själv en tjänst och testa denna. Du kommer inte att ångra dig”, skriver Filip i sin nya kokbok ”Asiatiska favoriter”.
Du behöver:
(2 portioner)
30 minuter
Biff med bambuskott:
- 200 g ryggbiff eller lövbiff
- 1 skvätt rapsolja
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tumstor bit ingefära
- 2 salladslökar
- ca ½ burk bambuskott
- 2 msk ostronsås
- 2 msk soja
- 2 dl vatten
- 1 msk hoisinsås (kan uteslutas)
- 1 msk majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten
- ½ tsk salt eller MSG (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
- salt och vitpeppar
Till servering:
- ris
Gör så här:
1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Tillsätt lite rapsolja, salt och peppar och blanda. Låt stå i någon minut.
2. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och hacka vitlök och ingefära. Skiva salladslöken och strimla bambuskotten.
3. Stek köttet på hög värme i en wokpanna i cirka 3 minuter. Ta upp köttet och stek sedan lök, vitlök och ingefära i någon minut i samma panna. Tillsätt bambuskott, ostronsås, soja, vatten och hoisinsås. Lägg även tillbaka biffen och låt allt koka i cirka 8 minuter.
4. Red av med majsstärkelseblandningen. Smaka av med salt eller MSG och toppa med salladslök. Servera med kokt ris.