Pappa Poons biff med bambuskott

Älskar du också biff med bambuskott på kinakrogen? Här är kocken Filip Poons familjerecept som du bara måste testa hemma!

biff med bambuskott

Biff med bambuskott är kocken Filip Poons pappas paradrätt. ”Snälla gör dig själv en tjänst och testa denna. Du kommer inte att ångra dig”, skriver Filip i sin nya kokbok ”Asiatiska favoriter”.

Du behöver:

(2 portioner)

30 minuter

Biff med bambuskott:

  • 200 g ryggbiff eller lövbiff
  • 1 skvätt rapsolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 2 salladslökar
  • ca ½ burk bambuskott
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hoisinsås (kan uteslutas)
  • 1 msk majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten
  • ½ tsk salt eller MSG (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • salt och vitpeppar

Till servering:

  • ris

Gör så här:

1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Tillsätt lite rapsolja, salt och peppar och blanda. Låt stå i någon minut.

2. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och hacka vitlök och ingefära. Skiva salladslöken och strimla bambuskotten.

3. Stek köttet på hög värme i en wokpanna i cirka 3 minuter. Ta upp köttet och stek sedan lök, vitlök och ingefära i någon minut i samma panna. Tillsätt bambuskott, ostronsås, soja, vatten och hoisinsås. Lägg även tillbaka biffen och låt allt koka i cirka 8 minuter.

4. Red av med majsstärkelseblandningen. Smaka av med salt eller MSG och toppa med salladslök. Servera med kokt ris.

biff med bambuskott
Receptet är hämtat ur Filip Poons kokbok ”Asiatiska favoriter” (Bonnier fakta, 2022).
biff med bambuskott
Pappa Poons biff med bambuskott.

Läs också: Tonkatsu – schnitzel på japanskt vis


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar