Smältande god! Toast med kronärtskocka

Den här ostfyllda varma mackan får det att vattnas i munnen. Snabbt och enkelt – en perfekt lunch eller mellis!

Toast med kronärtskocka

Du behöver

(4 personer, ca 20 minuter)

1 burk kronärtskocks-hjärtan i lag, à ca 210 g
2 dl crème fraiche 
2 vitlöksklyftor, rivna
1 mozzarella, 125 g, skivad
150 g riven cheddar
4 skivor hamburgerost
8 skivor formbröd
smör till stekning
parmesan

Gör så här

1. Skär kronärtskockan lite slarvigt och blanda med crème fraiche och vitlök. 

2. Lägg röran och ost på hälften av bröden, sätt ihop toasten och stek sedan i smör på medelvärme tills de fått färg och osten smält. Riv över parmesan och servera.

Receptet är hämtat ur Frida Lunds kokbok Den bästa veckan (Mondial, 2023)

Läs också: Ladda med en sportlovsmacka!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar