Smashed broccoli med quattrocento
Du behöver:
(4 portioner)
- 2 broccolihuvuden
- 85 g grovriven lagrad hårdost, t ex quattrocento
- olivolja
- salt
- 2 vitlöksklyftor
- färsk salvia
- färsk basilika
Yoghurtdipp:
- 2 dl naturell yoghurt
- 1/2 citron, saften
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolibuketterna från stammen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut broccolibuketterna och platta till dem med ett glas, lägg en bit bakplåtspapper mellan glaset och broccolin så fastnar de inte. Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett rejält lager grovriven lagrad hårdost. Rosta i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera till din smashade broccoli. Buon Appetito!
Recept: Linnéa Seidel @linneasskafferi för Granarolo
Läs också: Ugnsbakad kyckling – med smak av Medelhavet