Smashed broccoli med lagrad ost

Krossad broccoli – toppad med färska örter och ost – är ett perfekt tilltugg och tillbehör till middagen. Laga och njut!

Smashed broccoli med quattrocento

Du behöver:

(4 portioner)

  • 2 broccolihuvuden
  • 85 g grovriven lagrad hårdost, t ex quattrocento
  • olivolja
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk salvia
  • färsk basilika

Yoghurtdipp:

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 citron, saften
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolibuketterna från stammen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut broccolibuketterna och platta till dem med ett glas, lägg en bit bakplåtspapper mellan glaset och broccolin så fastnar de inte. Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter. Avsluta med ett rejält lager grovriven lagrad hårdost. Rosta i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera till din smashade broccoli. Buon Appetito!

Recept: Linnéa Seidel @linneasskafferi för Granarolo

Läs också: Ugnsbakad kyckling – med smak av Medelhavet


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar