Nygräddade scones – underbart gott

Enkla att göra och underbart goda att äta. Här är ett recept på klassiska scones!

Trött på den gamla vanliga formfranskan vid frukostbordet? Baka scones! Ingredienserna har du garanterat hemma, och det går superfort att fixa. Njut sedan av nygräddade scones med ost eller marmelad. Mums! 

Recept på klassiska scones

(för 4 personer)

Du behöver:

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 7–8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Läs mer här: Så slipper du skidbacken på osten

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. 
  2. Blanda sedan mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 
  3. Dela smöret i bitar och häll i det i bunken. Använd händerna och blanda allt till en grynig massa. 
  4. Blanda ner mjölken och rör ihop allting till en deg. Dela sedan degen i fyra delar och platta ut till runda kakor (ca 12–15 centimeter i diameter).
  5. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Avsluta med att nagga kakorna med en gaffel. 
  6. Lägg dem på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i cirka 10 minuter. 

Tillbehör till scones 

Servera och njut av dina scones med passande tillbehör. Mjukost, hårdost, chokladkräm eller en klassisk marmelad, så som apelsinmarmelad, passar utmärkt att bre på dina nygräddade scones. Vill du testa att göra en egen marmelad? Här är ett underbart recept på maskrosmarmelad!

Tips – så lyckas du med dina scones 

  • Knåda inte degen för länge, då blir dina scones för kompakta. 
  • Sikta mjölet, då blir de ännu luftigare! 

Här är våra godaste frukostrecept

Roy Fares lyxiga pannkakor

Ägg benedict 

Chokladmuffins med chokladbitar

Enkelt filmjölksbröd – som inte behöver jäsa!

Receptet är lånat från scones.se 

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar